HTML

Rock gyémántok

Kecskeméti TV

Nincs megjeleníthető elem

Kesport

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

a38 (1) ajánló (1) állásbörze (1) állat (1) amstel (14) anime (1) aranykerék (3) aranyos (1) autó (2) bajor vendégház (1) bakiparádé (2) ballagás (1) bemutatkozás (3) bernat (1) blackberry (1) bling (1) blog (7) blues (1) bóbis gyula (1) boksz (1) buli (17) club muffin (2) critical mass (1) csoki (3) cuki (2) dandy (9) dán kulturális intézet (1) deep city (1) deniz (1) djabe (1) dukai regina (1) dvd (1) electric ladyland (1) élmény (1) előadás (1) erdei (6) erdély (1) error party (1) extrém (2) ezüst patak (1) falmászás (1) farsang (1) fela kuti (1) fesztivál (1) film (6) film és médiatábor (1) flash (1) foci (1) főiskola (1) forgatás (3) főtér (2) fringe (9) galéria (1) galla miklós (1) gm49 (1) gokart (1) görény (2) gryllus dorka (2) guns (1) hallasdkecskemét (3) hasznos (1) hetizene (8) hét zenekara (1) hip hop (2) hold (1) house (2) hugh grant (1) humor (2) ideal sound (1) idoru (1) időtöltés (3) igazából apa (2) igazság (1) így készült (4) interjú (5) irodalom (2) iustitia (1) játék (2) jazz (1) joe bácsi (3) jótékonyság (1) józsa imre (2) káefté (1) kaland (1) kamarás iván (2) karaoke (1) kazetta (2) kecskemét (119) kecskeméti tavaszi fesztivál (9) kecskeméti televízió (5) kecskemét táncegyüttes (1) kefir (1) kefo (2) kép (9) képek (1) képzőművészet (1) kerékpár (2) kiállítás (1) kiállítások (2) kio (4) klip (3) kodály intézet (1) komolyzene (1) koncert (51) konzol (1) környezetvédelem (1) korona (1) kórus (1) közérdekű (1) kritika (2) kte (1) ktv (34) kulisszatitkok (6) la rosa negra (1) lestár péter (1) lmp (1) lola (3) machenarium (1) mad dolls (2) magyar (2) malom (1) manifesztó (1) mantra porno (1) március (1) mászás (1) megunt (1) metál (1) mini (1) mozgás (1) mozi (5) munka (1) művészet (2) nap kérdése (44) nap kérdése blog (26) nap zenekara (3) nemzet (1) népzene (1) nigéria (1) nktv (1) nova prospect (3) otthon (2) palacsintázó (1) pályázat (1) palya bea (1) párnacsata (1) pernahajder cambell (1) poén (3) polyák lilla (2) premier (3) programajánló (84) ps3 (1) punk (1) rajz (1) red rock pub (2) reggeli (1) retro (1) robot (1) rock (2) rockabilly (2) rockandroll (1) rockcsütörtök (3) rocky (1) roses (1) rudolf péter (2) sarah jessica parker (1) segítség (1) sepsiszentgyörgy (1) séta (1) simogatás (1) sp (3) sport (7) steve hackett (1) suli (3) szabadidő (27) szabó balázs (3) szabó balázs band (2) szabó sára (1) szerelem (1) színjátszás (4) szkander ob (1) szórakozás (46) szulák (1) találkozó (1) tánc (6) teka (3) tekken 6 (1) televízió (1) tequila retro club (1) tv (16) ünnep (1) vakok (1) valentin nap (1) varga boglárka (2) varga zsuzsa (1) vers (1) verseny (1) video (36) videótéka (1) vígjáték (1) világzene (1) will ferell (1) zene (84) zöldernyő (1) zsengemét (1) zup (1) ‘n (1) Még több címke

Twitter

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    2010.01.16. 09:00 Nap kérdése

    Hova lettek Morganék/Did You Hear About The Morgans?

    Mivel szeretjük a filmeket és a moziba is szívesen járunk, adja magát, hogy időről időre valami jó kis filmet ajánljunk nektek. A blog első filmkritikája a még meglehetősen friss, Hová tűntek Morganék, ami nem több, mint ami lehetne. Vagyis olyan, mint egy saláta vacsora. Könnyed, kímélő, és garantáltan jót fogunk aludni utána (ha közben nem is, mert a mozi hangos dolog). A nők biztos élvezni fogják, de mi férfi emberek hiányolni fogjuk a húst. Részletes kritika a tovább gomb után…

    Ez a film nem fogja megváltani a világot. Igazából még Hetényegyháza, vagy épp a Széchenyi város üdvösségéért is erősen kapaszkodnia kellene, de hát nem is azért szeretjük. Mert hát szeretni azt lehet, de hogy miért az már fogós kérdés. A történet meglehetősen sablonos, bár legyünk őszinték a romantikus- vígjáték kategóriában nem igazán lehet eget rengető cliffhangerekkel megtűzdelt, a végén pedig egy erőteljes WTF érzéssel záruló történetet kitalálni, ám esetünkben a készítők erre még csak kísérletet sem tettek. Igazából semmi olyat nem tettek, amit eddig már ezerszer ne láttunk vásznon. Azt hiszem, nem árulok el nagy titkot ha elárulom, hogy a végén minden jól alakul, mindenki szerelmes lesz és marad is.

    A történet meglehetősen egyszerű, kb. mint egy vonal, de csak azért mert a bot már 3 dimenziós. A lényeg, hogy Paul (Hugh Grant) félrelép, ami miatt összerúgja a port az asszonnyal Meryl –el (Sarah Jessica Parker), aki emiatt száműzte őt a házasságból. Paul persze szeretné jóvátenni a dolgot, de amint az lenni szokott nem túl egyszerű dolog. Már épp révbe éren a nagy békülés mikor szemtanúi lesznek egy gyilkosságnak. Innentől pedig felgyorsulnak az események, nem telik el sok idő és máris egy isten háta mögötti kis farmon találják magukat, ahol nincs se telefon se internet. Mai igencsak megviseli főhős ügyvédünket és ingatlanosunkat, így nem marad más hátra, mint a munka helyett egymással és a problémáikkal kell foglalkozniuk. A végén persze minden jóra fordul, és ahogy az lenni szokott a szerető szívek egymásra találnak és happy end.

    Maga a film egyébként nem egy nagy eresztés, azt viszont hozza, amit elvárunk tőle. Másfél órányi laza kikapcsolódás és szerelem, ami még egy horror filmeken edzett szőrős férfi szívet is megdobogtat. A film legnagyobb poénforrása abból ered, hogy a „városiak lejönnek falura ahol friss a levegő meg vannak medvék”. A főszereplő pár civakodása inkább unalmas mint pergő és friss, pedig az  alap szituációból adódó riposztok igencsak feldobták volna a filmet. Ám ez elmaradt, így az egyetlen dolog amin igazán nevetni lehet az Hugh Grant. nem is tudom, hogy mikor, melyik filmjében szerettem meg a színészt, de amit a vígjátékokban művel az valami fergeteges. A poénjai nagyon ülnek, amihez sokat ad a remek szinkron (Stohl „az ország Bucija” András). Sarah Jessica Parker viszont pocsék. Nincs mentség arra amit művel. Mondjuk a film első 20 percében azon gondolkoztam, hogy melyik lófajtára hasonlít a legjobban, de mivel nem sok lovat ismerek, így arra jutottam, hogy mindegyikre. Amúgy én elhiszem, hogy a Szex és New Yorkban istennő, de itt… az se tűnne fel ha ott sem lenne. Ja meg öreg. Nincs mese, ha lesz Szex és New York 2, márpedig lesz, akkor azt hiszem a CGI osztály komoly kihívás elé néz majd, hogy dögös és kívánatos nőt varázsoljanak belőle. Ha viszont sikerül, akkor Cameron búcsúzhat a „legjobb speciális effektekért” járó Oscartól, mert az Avatar labdába se rúghat.


    Azért minden morgolódás ellenére, nekem tetszett a film, de tényleg. Aki szereti az ilyen filmeket az nem fog csalódni, aki meg nem, na az se, mert tényleg rendben van, de semmi extra. Randis filmnek tökéletes, amúgy pedig csajos. Irány a mozi emberek, mert az jó. A filmet egyébként még szerdáig játszák a kecskeméti Malom Moziban.

    Szólj hozzá!

    Címkék: tv kritika nap kérdése film mozi kecskemét hugh grant sarah jessica parker ktv


    A bejegyzés trackback címe:

    https://napkerdese.blog.hu/api/trackback/id/tr341675665

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
    süti beállítások módosítása